IçIN BASIT ANAHTAR MASAL OKU öRTüSüNü

Için basit anahtar masal oku örtüsünü

Için basit anahtar masal oku örtüsünü

Blog Article

Bir an sonrası olmayabilir yaşamında. şayet yaşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun sinein pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim eğleşmek istediğimi’ dersin…”

Ayrıca, bu makaleda, masalların çocukların empati yeteneklerini nite vüruttirdiği ve maşerî değerlerle nite tanıştırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların evetşlarına makul, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların kelime kepezarcıklarını ve yürek becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Ihvanına karşı da bu kadar alıngan olabildiği dâhilin kendisini tebrik ediyormuş. Kolayca bir şey değil tabi ki o devasa ellerle rüfekaını ebelemek, ihvanının ellerini sıkarken onlara mazarrat vermemek tekte amelî değil. Arkadaşlarına solukldığında onların kemiklerini kırmamış yetişmek kendi hesabına koskocaman bir kellearı tabi ki, arkadaşı olan o çocukları soluklıp öptüğünde yanaklarına dokunca vermemiş yetişmek basitçe bir iş mi güya?

Vakti eskiden çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda yiyecek, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir ruz bile sarayının mukabilsındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal akıtır, her insanın duasını alırmış…

üste, bu hatda, masalların maşerî bileğerleri nasıl yansıttığı, beniâdem doğbeyı ve ömürın taban problemlerine nasıl ışık tuttuğu ve çocuklar dâhilin eğitici değerlerinin masal oku yüzı keşik yetişkinler muhtevain de yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.

Bilge Ağababa’nin akılalmaz bir huyu da kimseden hiçbir şey kabul etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve herkesin hayran olduğu bir paylaşımcıymış Hakim Ağababa… Her mevrut hususğuna bir şeyler sunma paha, sofrası mecmu boş olur, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri vaziyet kıpkırmızı kan olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Hakim Büyük peder’nin evinde gelen konuklara meleklerin özen ettiği, aşındırmak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Dede’ye…

Bir varmış bir yokmuş, ilk devran içre kalbur saman içre yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller bile dile gelip daima bir ağızdan deve cevap vermişler: Sen tenezzül edip de bir devir olsun bizi koklamadın. Her dem “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ağaçta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, dikmeların dallarında…

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o ahit kimin tatlıca bulunduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar için rahatlatıcı bir macera, her sayfa huzurlu bir uykuya namuslu atık bir etap olacak.

Report this page